onsdag, oktober 25

Apropos det seneste indlæg, så er jeg i tvivl om hvordan man skriver "mailadresse". Altså på dansk skrives samensatte ord i et og på engelsk er de opdelt. Så det er henholdsvis (e)postadresse og (e)mailadress. Men hvordan er reglerne, når man blander de to sprog?

3 Comments:

Anonymous conny said...

Reglerne herfor kan jeg ikke udenad, men jeg kan huske, at Sprognævnet har skrevet om det på www.dsn.dk - en ganske udmærket webside med en kort udgave af Retskrivningsordbogen og med en afdeling for Ofte Stillede Spørgsmål. Her skriver de:

"Bindestreg i sammensætninger med forkortelser, fx e-mail og e-mail-adresse

Spørgsmål: Kan man skrive email som her - uden bindestreg? Og hvordan skrives emailadresse?

Svar: Ordet e-mail skal skrives med bindestreg, for der bruges bindestreg i sammensætninger med forkortelser (jf. Retskrivningsordbogen, 3. udg., 2001, s. 724, § 63.3), og e'et i e-mail er jo en forkortelse for electronic, 'elektronisk'. På samme måde er der bindestreg i fx tv-program, skole-tv, VM-kamp, hf-elev, 2.-plads, B.T.-læsere og ph.d.-studerende.

Når sådanne sammensætninger med bindestreg indgår som førsteled i andre sammensætninger, sættes der yderligere en bindestreg før det sidste ord (jf. Retskrivningsordbogen, 3. udg., 2001, s. 726, § 63.7.a). Der skal altså to bindestreger i e-mail-adresse. Ligeledes skal der to bindestreger i fx S-togs-station og skole-tv-program."

onsdag, 25 oktober, 2006  
Blogger Mollerikken said...

@Conny - langt ude, men alligevel blæret.
@Tiger - gør som du vil og påberåb dig kunstnerisk frihed

torsdag, 26 oktober, 2006  
Blogger tigerstriben said...

Tak, Connie. Jeg kan godt se det, men skole-tv-program? Så vil jeg hellere lade være med at skrive ordet.

fredag, 27 oktober, 2006  

Send en kommentar

<< Home